FOTO: InfoBijeljina.com

Za potpredsjednike Skupštine grada Bijeljina izabrani su Milenko Mitrović - Pokret za Bijeljinu i Mustafa Gradaščević - SDA, a za vršioca dužnosti sekretara Dejan Blagojević - SDSS, čime je završen izbor novog skupštinskog rukovodstva.

Uobraćanju na konstitutivnoj sjednici Gradaščević je pozvao predstavnike gradske vlasti na razumijevanje i dogovor, te da se svi animoziteti ostave po strani.

– Velike su stvari započete i velike stvari u Bijeljini treba da se započnu, nemojte da se to dovede u pitanje politički razmimoilaženjem – rekao je Gradaščević i dodao da na lokalnom nivou ne treba da bude visoke politike, nego da se svi predstavnici vlasti u gradu bave boljim životom građana.

Šef Kluba odbornika PDP-a Slaviša Marković rekao je novinarima da je blok od osam odbornika PDP-a, SDS-a i DNS-a, koji su opozicija u Skupštini grada, očekivao da dobije jedno od četiri mjesta u rukovodstvu lokalnog parlamenta, a zauzvrat bi se kompromis mogao očekivati i pri izboru 10 načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi, koje isključivo predlaže gradonačelnik.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović je na pitanje novinara da li će opozicija imenovati načelnike, odgovorio “uvijek je bilo i biće i sada”.

On je dodao da su u dosadašnjem toku sjednice odbornici skupštinske većine ukazali na nedosljednost u djelovanju opozicije.

Predstavljajući viziju o budućem funkcionisanju Gradske uprave Bijeljina, gradonačelnik LJubiša Petrović naglasio je potrebu bolje saradnje gradonačelnika i Skupštine grada.

– Cilj svake odluke novog saziva Skupštine grada treba da bude poboljšanje kvaliteta života stanovnika Semberije, a to se može postići saradnjom, jedinstvom i poštovanjem zakona i pravila – istakao je Petrović u ekspozeu na konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta.

On je naveo da Gradska uprava Bijeljine nema izražene probleme sa brojem službenika i najavio da će prioritet biti efikasnije upravljanje ljudskim resursima, na osnovu profesionalnosti.

– Želimo da približimo Bijeljinu konceptu `pametnih gradova` i da strateška dokumenta prilagodimo novim razvojnim izazovima – rekao je gradonačelnik.

Petrović je najavio da će se zalagati za modernizaciju Gradske uprave, unapređenje upravljanja lokalnim finansijama, poboljšanje funkcionisanja javnih gradskih preduzeća i ustanova, kao i poboljšanje demografske, socijalne i populacione politike.

Nasuprot efikasnosti koju očekuje od gradske administracije, gradonačelnik kaže da priželjkuje maratonske sjednice Skupštine grada i veliki broj diskusija, što se dešava već na prvoj sjednici koja je nakon šestočasovnog zasjedanja prešla tek polovinu dnevnog reda. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )