FOTO: null

Predstavnici Gradskog pozorišta "Semberija" i Gradske uprave Bijeljina razgovarali su o trenutnim aktivnostima najmlađe ustanove kulture u ovom gradu i tom prilikom su precizirani budući načini unapređenja rada u organizacionom, kadrovskom, prostornom i finansijskom smislu.

Direktor Pozorišta Ivan Petrović istakao je da, iako je ljeto uglavnom neradno u pozorištima, bijeljinski glumci uprkos pandemiji virusa korona, rade na novim projektima, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

"U toku su probe za izvođenje predstave `Golubija vremena`, po motivima djela Branka Ćopića, u režiji Milivoja Mlađenovića, a premijera je predviđena za početak septembra", najavio je Petrović.

Režiser Dušan Tuzlančić je naglasio da je cilj Gradskog pozorišta "Semberija" da u radu slijedi najsavremenije svjetske pozorišne prakse, u čemu očekuju i punu podršku grada.

"Na sastanku smo prezentovali višegodišnje razvojne planove bijeljinskog Pozorišta, a oni podrazumijevaju stalan napredak u narednih osam godina, uz poštovanje Zakona o pozorišnoj djelatnosti Republike Srpske", rekao je Tuzlančić.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo zbog sistematičnosti razvojnog plana koji je sačinilo rukovodstvo Gradskog pozorišta i istakao da će već tokom jeseni biti obezbijeđeni uslovi za realizaciju nekih ciljeva.

"Izuzetno sam zadovoljan energijom koju sam osjetio u ovoj ustanovi kulture. Na političkoj sceni su se stekli uslovi da se pozabavimo unapređenjem svih segmenata života građana Semberije i na tome ćemo zajedno raditi", najavio je Đurđević.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović je nakon sastanka, koji je održan juče, poručio da će Gradska uprava Bijeljina podržati razvoj Pozorišta, kao ustanove koja predstavlja ogledalo svakog ozbiljnog grada.

"Semberija će maksimalno iskoristiti sve potencijale koje je stvorila sinergijom svih nivoa vlasti i siguran sam da ćemo maksimalno podržati ovu vrstu projekta za budućnost", naglasio je Mihajlović. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )