FOTO: InfoBijeljina.com

Gradski štab za vanredne situacije zaključio je danas da se epidemiološka situacija u Bijeljini iz dana u dan usložnjava, zbog čega je ponovo apelovano da građani poštuju propisane naredbe i preporučene mjere zaštite od virusa korona.

U saopštenju nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije navodi se da je u Bijeljini trenutno 390 građana pozitivno na virus korona, što je za 91 više u odnosu na prethodni dan.

Hospitalizovano je 40 pacijenata, od kojih je 12 priključeno na kiseonik kao pomoć pri disanju.

Pod zdravstvenim nadzorom su 1.022 lica. U prethodna 24 časa jedno lice je preminulo od posljedica zaraze virusom korona.

Nadležni organi nastavljaju sa pojačanom kontrolom ugostiteljskih objekata u pogledu poštivanja epidemioloških mjera.

Juče je jedan ugostiteljski objekat zatvoren, a ugostiteljima su izdata i četiri prekršajna naloga zbog nepoštovanja tih mjera.

Gradski štab je potvrdio odluke Republičkog štaba donesene na sjednici 26. oktobra.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je učestvovao na sastanku u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci zvaničnika Srpske sa predstavnicima zdravstvenog sektora, nadležnih institucija i lokalnih zajednica o složenoj i pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Srpskoj, kao i uvođenju novih mjera zaštite stanovništva i privrede od pandemije virusa korona. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )