FOTO: InfoBijeljina / ilustracija

U Bijeljini počinje pozorišni festival "Dani komedije" u okviru kojeg će do 29. marta biti odigrano pet predstava teatara iz Republike Srpske i Srbije, najavljeno je iz Centra za kulturu Semberija.

Prve večeri biće odigrana predstava "Boing, boing" beogradskog Teatra na brdu po tekstu Marka Kamelotija, u režiji Predraga Stojmenovića, a igraju Radovan Vujović, Јelena Gavrilović, Viktor Savić, Marina Vodeničar, Nada Macanković i Borka Tomović.
 
U utorak je na programu predstava "Škola za žene" Narodnog pozorišta Republike Srpske po tekstu Žan Batiste Molijera, u režiji Đurđe Tešić, a igraju Anja Ilić, Dragana Marić, Željko Stjepanović, Bojan Kolopić, Danilo Kerkez, Goran Јokić i Đorđe Marković.
 
Treća predstava, koja će biti odigrana 27. marta je "Kuća" beogradskog Zvezdara Tetra po tekstu Nebojše Ilića, u režiji Voje Brajovića, a igraju Branimir Brstina, Nebojša Ilić i Ivana Zečević.
 
Predstava "Kumovi" Gradskog pozorišta Semberija Bijeljina planirana je za 28. mart. Rađena je po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Dragane Miloševski Popove, a igraju Mirna Јovanović, Mihailo Maksimović, Dragana Arsenić, Ivan Petrović i Nenad Blagojević.
 
Posljednja predstava biće odigrana 29. marta, a riječ je o "Autobiografiji" teatra "Vuk Beograd" u režiji Nebojše Broćića, a igraju Nikola Rakočević, Bojana Stefanović, Anja Pavičević, Tara Đurašinović i Nikola Ranđelović.
 
Sve predstave biće igrane u terminu od 20 časova.
 
Ovo je 23. izdanje Festivala "Dani komedije" za čije je osnivanje najzaslužniji veliki entuzijasta, novinar i ljubitelj pozorišta Milan Cvjetinović, koji je preminuo 2008. godine. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )