FOTO: InfoBijeljina.com

U nedjelju uveče u Bijeljini je održan bokserski spektakl na kome je titulu šampiona Republike Srpske u kategoriji do 81 kilogram u profesionalnom boksu osvojio mladi Radenko Tomić. Njegov klupski kolega Dašo Simeunović okitio se titulom šampiona BiH u superteškoj kategoriji.

“Champion fight night” je opravdao sva očekivanja ljubitelja plemenite vještine u Bijeljini. Renomirani bokseri, fantastične borbe, sjajni udarci, uz gromoglasnu podršku sa tribina, potvrdili su da se boks vratio u grad. Publika u dvorani imala je priliku vidjeti 6 uvodnih mečeva, a u jednom od njih rukavice su ukrstile i dame. Ipak, poslastica večeri bile su borbe u profesionalnom boksu za titulu šampiona RS, odnosno BiH.

- Dobili smo novog prvaka RS u poluteškoj kategoriji. Radenko Tomić je svoj kvalitet dokazao u olimpijskom boksu, ali sudeći prema večerašnjem meču, profesionalni boks mu više odgovara. Ovo nam je podstrek da našim bokserima, Daši Simeunoviću, Dušanu Veletiću, pa i Radenku Tomiću pomognemo da ostvare zapažene rezultate i na profesionalnoj sceni – rekao je organizator bokserskog događaja, predsjednik Bokserskog saveza RS, Milenko Tomić.

Radenko Tomić, pobjedom nad Prijedorčaninom, nekadašnjim MMA borcem Dragoljubom Stanojevićem osvojio je pojas šampiona RS u poluteškoj kategoriji.

- Nije bilo lako, nisam lagano došao do titule, trebalo je mnogo napora. Dugo sam se pripremao, a u ringu sam, pored snage uključio i mozak. To je donijelo rezultate – kaže novi šampion RS u kategoriji do 81 kg.

Pobjedom nad Zeničaninom Belminom Pašalićem kapiten BK “Radnik” Dašo Simeunović okitio se titulom prvaka BiH u superteškoj kategoriji u profesionalnom boksu.

- Zadovoljan sam mečom. Brzo sam ga završio i žao mi je što publika nije vidjela više. Protivnik je dobar, dobro se držao, ali šta ću kada jako udaram – rekao je posle izlaska iz ringa novi šampion BiH.

Sjajne partije pred bijeljinskom publikom pružili su i Adem Fetahović, Filip Džinić, Jasmin Ramić... Cijeli događaj imao je i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prikupljeni novac usmjeren za pomoć djeci sa Kosmeta, te djeci bez roditeljskog staranja u RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )