FOTO: null

U Zapadnoj Evropi saobraćaj je u znatnoj mjeri regulisan kružnim raskrsnicama. U RS one nisu toliko zastupljene. Izuzetak je grad Bijeljina koji je prije nekoliko godina prepoznao prednost ovog načina regulisanja saobraćaja, te tako sada u našem gradu ima

S obzirom na to da ovakav način regulisanja saobraćaja omogućava smanjenje gužve i saobraćajnih nezgoda, u najavi je izgradnja dva nova kružna toka, na tzv. raskrsnici „kod Bleda“ i na raskrsnici kod željezničke stanice.

Idejno rješenje za kružni tok koji će biti urađen na raskrsnici ulica 27. Marta, Nikole Tesle, Srpske vojske i Žrtava fašističkog terora  već je urađeno. Ipak, kočnica je činjenica da planirano rješenje zahtvata i dio privatnog zemljišta, te su u  toku pregovori sa vlasnicima parcela.

Semafori koji  se sada nalaze na raskrsnici „kod Bleda“ biće izmješteni na neku drugu lokaciju u gradu. Još jedna od kritičnih tačaka koja je navedena u izvještaju CJB Bijeljina o bezbjednosti saobraćaja koji je predstavljen na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta je raskrsnica ulice Kneza Miloša i Žrtava fašističkog terora. Za ovu dionicu takođe je planirano rješenje.

Iz Odjeljenja za stambeno - komunalne poslove ističu da je od postavljanja semafora na kritičnoj raskrsnici u Majevičkoj ulici u Bijeljini znatno smanjen broj saobraćajnih nezgoda. Stanje se i dalje prati i ukoliko bude potrebe reagovaće se dodatnim mjerama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )