FOTO: InfoBijeljina

Koliko su naši ljudi, rasijani po bijelom svijetu, vezani za domovinu pokazuje primjer dijaspore iz Švedske koji su višečlanim porodicama iz semberskih sela prikupili i uručili pakete pomoći.

Naime, na adresu najugroženijih domaćinstava koja broje više članova, stigla je pomoć.

Naši ljudi, koji žive i rade u Švedskoj, okupljeni u neformalno udruženje prikupili su novac, kupili hranu i higijenu, te pozvali bijeljinsko udruženje “Radost” da bi saznali kome je pomoć najpotrebnija. Pomoć je uručio Željko Ljubinković iz Štokholma koji je i odnio pakete pomoći na adrese porodica.

“Nama se svakodnevno obraćaju ljudi iz Bijeljine koji su ugroženi, takvih na spisku imamo oko 400, saopštili smo dobrim ljudima dvije porodice, jedna iz Obarske, druga iz Batkovića kojima je svaka vrsta pomoći neophodna”, rekao je  za portal InfoBijeljina sveštenik Velisav Mišura.

Svaki paket vrijedan po 300 KM.

“U pitanju su porodice sa šestoro djece, žive na rubu egzistencije, sad kreće priprema i za školu pa je svaka marka važna”, rekao nam je sveštenik.

Jedna od porodica je i Miodraga Jovića.

“Ne znam kako da se zahvalim, ovo nismo očekivali, znate kako je kad radite na nadnicu, svega fali, a djeca traže svoje”, rekao je Miodrag.

I tako, jedan godišnji odmor od nekoliko dana u rodnom kraju završi se humanim djelom, izmami osmijeh na lice najmlađima, a starije rastereti svakodnevnih briga, vrati vjeru u ljude i da primjer da još humanosti među nama postoji.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )