FOTO: null

Da je sve mnogo jednostavnije nego što nam se čini, obično saznamo od onih koji su dočekali duboku starost i sagledali mladalačku misteriju zvanu, život sa svih strana. U Domu za stara lica “Sveti Nikola” u Bijeljini Jovica Lazarević proslavio je svoj 94.

Rođendanima se u djetinjstvu radujemo, onda dođe neko doba kada ih ne volimo i kada nas je strah vremena koje prolazi, a zatim nastupi faza u kojoj se ničega ne bojimo i u kojoj se nasmijemo iskreno i životu i ljudima, čak i onom čiki "Alchajmeru".

Jer, kad djed Jovica kaže da je na njegovom rođendanu prisutna i supruga, koja fizički nije s njim već šest godina, ko ima pravo da to pripisuje tamo nekoj demenciji i umanjuje važnost one druge vrste prisutnosti. On zna da i nema potrebe stalno se svega sjećati, jer sve je isto pod kapom nebeskom. Barem sve ono što je važno.

Da je, umjesto sa ovim osmijehom, ostario sa gorčinom ili tugom na licu možda bi nam rekao – druga su to vremena bila…

“Suština života je ostala ista kao i kad sam mlad bio. Mladi su uvijek isti. Meni je ovaj dan bio divan, kako i sama pjesma kaže”, sa osmjehom priča Jovica Lazarević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )