FOTO: InfoBijeljina.com

Volonteri Crvenog krsta Bijeljina česti su u redovima doborovoljnih davalaca krvi. Nekoliko mladih odlučilo se na ovaj korak, a prema riječima Službe transfuzijske medicine Bijeljina, ovo je jedan od najhumanijih činova koji bi svi u životu trebali da urade.

Prema riječima Jelene Matić, volonterke Crvenog krsta to je najveća nagrada i satisfakcija. Posebno je srećna što se javlja sve više mladih koji žele da počnu sa darivanjem krvi.

Iz Službe za transfuzijsku medicinu napominju da često imaju aktivnosti brojnih udruženja, škola i kolektiva koji dolaze organizovano da daju krv, posebno zahvaljujući Crvenom krstu i njihovim volonterima koji su česti davaoci.

Jedna od 3 osobe će u svom životu trebati transfuziju krvi! Jedna od 30 osoba će darovati krv! Jedna doza krvi može spasiti 3 života! Darivanjem krvi vršimo kontrolu vlastitog zdravlja te pomažemo napretku tuđeg zdravlja! Krv je lijek koji samo čovjek može proizvesti. Darujte krv i spasite nečiji život.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )