FOTO: InfoBijeljina.com

Snijeg i dalje otežava odvijanje saobraćaja na putnim pravcima u Republici Srpskoj.

Zbog intenzivnih snježnih padavine i mjestimično jačih udara vjetra koji stvara nanose, ne preporučuje se putovanje bez veće potrebe, a policija će isključivati iz saobraćaja vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

Snijeg u Semberiji pada neprestano već 24 časa. Sinoć su pojedini magistralni pravci bili blokirani, ali danas je prema riječima nadležnih, sve prohodno, iako snijeg neprestano pada i stvara poteškoće.

Gradske ulice i trotoari u jutarnjim časovima slabo su očišćeni.

Građani koje smo anketirali ogorčeni su ovakvim stanjem.

"Mogu samo da pohvalim radnike Komunalca koji su na terenu i čiste snijeg, a ovi da imaju bilo kakve odgovornosti podnijeli bi ostavke", rekao je jedan od naših sugrađana.

"Katastrofa su ulice, ne može se proći, kako automobilima, tako i pješke. Živim oko 100 metara od centra grada, a evo jedva sam došao do Centra za kulturu", dodaje drugi Bijeljinac.

Iz Bijeljina-puta navode da su svi magistralni i regionalni putevi na području bijeljinske regije za koje je zaduženo preduzeće "Bijeljinaput" prohodni.

"Pokrivamo danonoćno 330 kilometara putne mreže prema Brčkom, Zvorniku, Tuzli i graničnom prelazu Rača. Putevi su prohodni, ali je neophodna zimska oprema, te pažljiva i uslovima puteva prilagođena vožnja", rekli su nam u ovom preduzeću.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )