FOTO: null

Izgradnja Centra za socijalni rad i Dnevnog centra za decu s poteškoćama u razvoju u Bijeljini traje više od godinu dana.

Novac za ovaj projekat obezbedili su Vlada Japana, Gradska uprava i Fond solidarnosti RS, a do sada je uloženo oko dva miliona maraka.

Novi objekat bi trebalo da bude završen na proleće, a za opremanje i stavljanje u funkciju neophodno je još oko milion i po maraka.

Nakon što je srušeno ranije sedište Centra i počela izgradnja nove zgrade, radnici su preseljeni u prostorije u krugu bijeljinske bolnice, u kojima je nekada bilo smešteno grudno odeljenje.

Direktor ove ustanove, Milan Simeunović kaže da je, osim rada u otežanim uslovima, 2016. godinu obeležilo i konstatno povećanje broja korisnika novčane pomoći, ali i ostalih socijalnih davanja.

- Imamo 1.515 korisnika dodatka za tuđu pomoć i negu i 380 korisnika novčane pomoći. Imamo i druge kategorije o kojima brinemo, poput dece u hraniteljskim porodicama, dece i starih osoba u specijalizovanim ustanovama. Broj korisnika se iz godine u godinu povećava, a nažalost budžet ostaje isti. Budžet Centra je u ovoj godini blizu pet miliona maraka, što nije dovoljno za zbirnjavanje svih socijalno ugroženih. Nastojimo da najugroženijima obezbedimo pomoć za nabavku ogreva i lekova. Za novogodišnje i božićne praznike obezbeđujemo prehrambene pakete - kaže Simeunović.

Zgrada Centra za socijalni rad trebalo je da bude završena u ovoj godini, ali projekat su zaustavila politička dešavanja, jer, kako kažu u gradskoj upravi, tadašnja skupštinska većina nije htela da usvoji odluku o kreditnom zaduženju od milion maraka s više nego povoljnom kamatnom stopom.

Nadležni tvrde da će ovaj projekat biti završen na proleće. Nedavno je organizovano i donatorsko veče za prikupljanje novca za opremanje Dnevnog centra za decu sa poteškoćama u razvoju, u planu je zapošljavanje desetak ljudi koji će raditi sa mališanima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )