FOTO: InfoBijeljina.com

Brano Hadži Stević iz Bijeljine položio je sve ispite predviđene nastavnim planom sa ocjenama 10 i tako postao najuspješniji student koji je u posljednjih 25 godina diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Brano Hadži Stević je rođen 25. januara 1997. godine u Bijeljini. Završio je Osnovnu školu „Stevan Nemanja“ u Gornjem Dragaljevcu prosječnom ocjenom 5, za šta je nagrađen Vukovom diplomom. Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ završio je u Bijeljini, takođe, odličnim uspjehom. Akademske 2015/2016. godine upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kojem je diplomirao 27. juna 2019. godine.

Tokom studiranja na Pravnom fakultetu nagrađivan je kao najbolji student druge, treće i četvrte godine, a maja 2019. godine Univerzitet u Istočnom Sarajevu mu je dodijelio Plaketu za izuzetan uspjeh postignut tokom studija. Takođe, bio je član Besjedničke sekcije, učesnik na nekoliko takmičenja iz besjedništva, te učesnik domaćih i međunarodnih škola na kojima su učestvovali studenti iz tridesetak država. Bio je učesnik Škole rodne ravnopravnosti koju je 2016. godine organizovao Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradnji sa organizacijom UN Women. Septembra 2017. godine bio je učesnik Škole tolerancije na Palama, koju su organizovali Univerzitet Milano-Bikoka iz Italije, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Sarajevu, a tema Škole bila je „Evropa, granice i migracije“. Naredne, 2018. godine, učestvovao je na Školi tolerancije koju su organizovali isti univerziteti, a koja je održana u Italiji (Milano) na temu „Preispitivanje kulture tolerancije: grupe, konflikti i pomirenje“.

Napisao je više radova iz oblasti prava, prvenstveno iz ustavnog prava. Autor je dva naučna rada: „Pitanje suverenosti Bosne i Hercegovine s obzirom na ovlašćenja visokog predstavnika“ i „Jačanje izvršne vlasti – vlada kao prikriveni zakonodavac“.

Pored toga, napisao je radove „Društveni značaj i perspektive rodne ravnopravnosti“ i „Bosna i Hercegovina: nenaučena lekcija i neizvijesna budućnost“, povodom škola čiji je učesnik bio. Tokom studiranja je napisao dvadeset seminarskih radova iz javnopravne, građanskopravne i krivičnopravne materije.

Ispred Pravnog fakulteta su čestitali kolegi Hadži Steviću na odličnom uspjehu i poželjeli mu nastavak uspješne profesionalne karijere, kao i sreću u daljem životu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )