FOTO: null

Sva biračka mjesta u Bijeljini otvorena su jutros na vrijeme i bez problema, a pravo glasa na lokalnim izborima ima više od 107.000 birača, rekao je Srni predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Žiko Krunić.

On je najavio da će se prvi podaci o izlaznosti birača znati u 11.00 časova. 

Za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima predviđeno je biračko mjesto u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u centru grada, a na terenu su i tri mobilna tima koja će obići birače u bolnici, nepokretne i lica na izdržavanju kazne u Okružnom zatvoru u Bijeljini. 

Izbore u Bijeljini provodi 180 biračkih odbora, a nadgleda ih 5.000 posmatrača iz političkih partija, međunarodnih organizacija i nevladinog sektora. 

Prema podacima Centralne izborne komisije, za mjesto 31 odbornika u Skupštini grada Bijeljina kandidovalo se 587 lica iz 48 političkih subjekata, od kojih je 17 nezavisnih kandidata. 

Kandidati za gradonačelnika Bijeljine su Mićo Mićić iz Saveza za promjene, Zlatko Maksimović iz Koalicije "Bijeljina pobjeđuje", Pero Preradović iz Partije ujedinjenih penzionera i nezavisni kandidat Damjan Pajić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )