FOTO: SRNA

Volonteri Crvenog krsta u Bijeljini promovisali su juče humanitarni rad i volonterizam na predavanju učenicima trećeg i četvrtog razreda Ekonomske škole, te pozvali mlade da se pridruže ovoj organizaciji.

Teme predavanja bile su istorijat Crvenog krsta, osnovni principi humanitarnog rada i tradicionalni događaji i aktivnosti ove organizacije o kojima su govorili predsjednik Omladine Crvenog krsta u Bijeljini Luka Milošević i volonter Katarina Stević.

Stevićeva je izjavila Srni da Gradska organizacija Crvenog krsta u Bijeljini ima više od 60 aktivnih volontera, što je znatno veći broj u odnosu na prethodne godine, a ove su godine odradili 40 akcija, brojna predavanja i prezentacije.

Stevićeva ima 19 godina, student je Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, a u Crvenom krstu je kao volonter aktivna godinu dana.

"Nisam mnogo razmišljala kada sam vidjela onlajn prijavu za volontiranje, jer ništa se ne može mjeriti sa osjećajem zadovoljstva i osjećajem da ste uradili nešto korisno za svijet oko sebe", rekla je Stevićeva.

Osim toga što kroz humanitarni rad ima priliku da pomogne nekome, Stevićeva navodi da joj volontiranje donosi i mnoga poznanstva, u budućnosti i prijatelje širom svijeta.

"Svaki sastanak i svaku akciju sprovedemo uz osmijehe i zabavu, a danas najmanje što možemo da uradimo kao generacija jeste da pokažemo humanost, jer kako se uvijek govorilo - naše malo nekome znači mnogo", rekla je Stevićeva.

Predsjednik omladine Crvenog krsta u Bijeljini Luka Milošević ima 21 godinu, a volonter je ove humanitarne organizacije već osam godina.

"U Crveni krst sam došao još kao dijete, u osmom razredu Osnovne škole i tada sam znao samo za program prve pomoći u kojem sam učestvovao, ali kroz godine rada ova organizacija mi je pružila mnoge šanse, prijateljstva, putovanja i edukacije", rekao je Milošević.

On je pozvao sve mlade ljude dobre volje da se prijave i postanu volonteri Crvenog krsta i da svoje odrastanje učine ispunjenim i srećnim.

Milošević je najavio akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama fakulteta u Bijeljini 30. novembra i uputio apel studentima i građanima da joj se pridruže i na taj način učestvuju u spasavanju nečijeg života i postanu nečiji heroji.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )