FOTO: bijeljina.online

U Bijeljini će večeras u okviru tradicionalne manifestacije "Pantelinski dani" biti održano Pantelinsko duhovno veče, na kojem će prigodnu besjedu govoriti sveštenik Siniša Šarenac, najavljeno je iz Skupštine grada.

Pantelinsko duhovno veče biće održano u Centru za kulturu od 20.00 časova, pod pokroviteljstvom grada Bijeljina, a u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", Gradskog pozorišta "Semberija", Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac", te drugih udruženja i ustanova kulture.
 
Organizatori ističu da je program Pantelinske duhovne večeri prvi put u potpunosti duhovnog karaktera, a tome će biti prilagođen i scenski ambijent.
 
Goste će u ime domaćina pozdraviti predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i gradonačelnik LJubiša Petrović, a kulturno-umjetnički program izvešće glumci Pozorišta "Semberija" i hora "Sveti Đorđe".
 
"Ovo veče posvećeno je zaštitniku našeg grada Svetom velikomučeniku Pantelejmonu, svetitelju koji je svoju vjeru svjedočio javno i snagom svoje vjere činio čuda i koji je zbog svoje vjere u Hrista postradao. On nije samo naš zaštitnik i svjedok pred Bogom, već i usmjeritelj u ovim izazovnim i teškim vremenima", navedeno je u saopštenju. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )