FOTO: InfoBijeljina

Građane Bijeljine i sve one koji vole prirodu, adrenalin i imaju takmičarski duh, u septembru očekuje prva OCR /Obstacle course racing/ - trka sa preprekama, koja će biti održana u okolini Manastira Tavna, a InfoBijeljina je tim povodom razgovarala sa Mladenom Stevanovićem i Vladimirom Sarićem, koji su imali viziju da ovaj svjetski popularan sportski događaj dovedu u Semberiju.

Mladen Stevanović, uspješni učesnik maratona, ultramaratona i triatlona, kaže da je planirano da trka bude održana 9. septembra i da već sada, mjesec dana nakon javnog poziva za učešće, imaju prijavljeno 200 zainteresovanih takmičara.
 
- OCR trke sa preprekama su trend u svijetu sporta koji se širi ogromnom brzinom. Mi smo prvi koji na našem prostoru organizujemo takvu trku, želeći da ljudima iz zemlje i regiona kroz sportsku adrenalinsku manifestaciju pokažemo predivne predjele koje imamo u Bijeljini i Semberiji. Odlučili smo se za okruženje Manastira Tavna, a trasa trke predviđa 13 kilometara veoma zanimljivog terena sa brojnim preprekama, kako prirodnim, tako i specijalno izrađenim za ovaj događaj – istakao je Stevanović.

 
On je naglasio da OCR trkama obično prisustvuje manje od dvadeset odsto profesionalnih sportista, te da su većina učesnika rekreativci željni prirode, druženja i dobre zabave.
 
- Na primjer, jedna od prepreka zove se „Monkey Bars“, majmunske šipke, gdje osim snage ruku treba da posjedujete dobru tehniku prelaska, ali svi takmičari treba da znaju da ukoliko ne mogu da savladaju neku prepreku, uvijek postoji zamjenska vježba. OCR trka nije namijenjena samo za profesionalne sportiste, nego i za rekreativce koji mogu da džogiraju, prošetaju, isplaniraju svoju strategiju. Imaće dovoljno vremena da uspješno završe trku – dodao je Stevanović.

 
Prema njegovim riječima, osim prljave garderobe, učesnici OCR trke ponijeće sa sobom mnogo lijepih uspomena i sigurno će biti motivisani da se i dalje bave nekom fizičkom aktivnošću.
 
Vladimir Sarić, takođe dugogodišnji sportista, rekao je za InfoBijeljinu da će ova manifestacija imati ogroman sportski i turistički značaj za naš grad.

 
- Prije dvije godine sam trčao svoju prvu OCR trku, pozvali su me prijatelji iz Novog Sada, i od tada se kod mene stvorila ljubav prema ovom hobiju. Do sada sam istrčao više od 25 OCR trka i smatram da je riječ o jedinstvenom načinu da djecu i odrasle odvojimo od telefona, kompjutera, televizora i pokažemo da se mnogo zanimljivije i zdravije stvari događaju oko njih. Na trkama sa preprekama se okupljaju ljudi sa velikom pozitivnom energijom, iz čega se rađaju najljepša prijateljstva – kaže Sarić.

On ističe da će prva OCR trka sa preprekama značiti mnogo za Bijeljinu jer će okupiti većinu takmičara i njihovih porodica i pratilaca koji prvi put dolaze u centar Semberije.
 
- Cilj nam je da pokažemo ljepote koje Manastir Tavna i njegova okolina posjeduju. Događaj koji organizujemo već su prepoznali Turistička organizacija grada Bijeljina i Etno-selo „Stanišići“ gdje će većina takmičara biti smještena, a drago nam je što imamo veliku podršku sportista i sportskih klubova iz Bijeljine, pa se nadam da neće biti teško okupiti i veliki broj volontera koji će nam biti potrebni. Najveći uspjeh će biti ako se ti učesnici ponovo vrate u Bijeljinu i Semberiju, ako im se dopadne ovaj dio Republike Srpske i BiH, jer zaista imamo šta da ponudimo – naveo je Sarić.

 
Govoreći o opremi koju će takmičari koristiti na OCR trci, on je istakao da su im potrebni šorc, majica, patike za trčanje po mekoj podlozi, ali prije svega volja i dobro raspoloženje.
 
- Ono što je karakteristično za OCR trke je da se održavaju u svim vremenskim uslovima, bilo da pada snijeg ili da sija jako sunce. Mi ćemo organizovati prevoz autobusima do Manastira Tavna, a naravno svako može da dođe i svojim automobilom i imaće obezbijeđen parking. Starosnih ograničenja nema, cilj je da pobijediš sebe i pomjeriš granice – naglasio je Sarić.
 
Mladen Stevanović i Vladimir Sarić pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće u prvoj OCR trci sa preprekama, a više informacija mogu da pronađu na Fejbuk stranici „OCR RS“, Instagram profilu „ocr_rs“, “, kao i da popune prijavu na OVOM LINKU.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )