FOTO: InfoBijeljina

Komedija Fadila Hadžića "Državni lopov" u režiji Ivana Petrovića dvanaesta je premijera Gradskog pozorišta "Semberija" koja će biti odigrana u Bijeljini u petak, 25. novembra, najavljeno je iz najmlađeg teatra u Republici Srpskoj.

U predstavi igraju Dušan Ranković, Nenad Blagojević i Mihailo Maksimović.

U najavi se navodi da je "Državni lopov" priča o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan je sitni lopov i ženidbeni varalica, a drugi "državni lopov”, povlašten čak i u zatvoru, dok se kao treći lik pojavljuje ne previše bistar ali dobroćudan zatvorski čuvar koji mašta o unapređenju.

Do kraja godine Gradsko pozorište "Semberija" ima premijere "Hasanaginice" u Novom Sadu u Pozorištu mladih 7. decembra i u Banjaluci premijeru i prvu reprizu 9. i 10. decembra, rekao je Srni direktor bijeljinskog pozorišta Ivan Petrović.

Sem tih gostovanja i redovnog repertoara, drugu polovinu decembra posvetiće najmlađima, igrajući predstavu "Novogodišnji slučaj".

"Početkom decembra počinjemo rad na predstavi `Najstariji zanat na svijetu` Paule Vogel u režiji slovenačkog reditelja Petera Srpčiča, a premijera se očekuje u prvoj polovini februara", naveo je Petrović.

Do kraja sezone bijeljinsko pozorište postaviće i savremenu adaptaciju "Mile" Karla Augusta Gernera, odnosno Koste Trifkovića, kao i još jednu domaću klasičnu komediju, sa rediteljkom iz Makedonije, za koju su produkcioni dogovori trenutno u toku. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )