FOTO: InfoBijeljina

Na liječenju u Kovid bolnici u Bijeljini je osam pacijenata, od kojih je pet na kiseoničkoj terapiji, rekao je Srni šef bijeljinske Kovid bolnice Mikajlo Lazić.

U protekla 24 časa bila su tri prijema.
 
"Trenutno se radi o osobama starije dobi sa teškim komorbiditetima, ali smo u ovom ljetnjem epidemijskom talasu na bolničkom liječenju imali i osobe srednje dobi", rekao je Lazić.
 
Prema njegovim riječima, situacija je za sada pod kontrolom, ali s obzirom da je broj zaraženih u Bijeljini i okruženju svakim danom sve veći, neminovno se očekuje porast broja hospitalizovanih.
 
"U Bolnici smo preduzeli sve mjere s ciljem sprečavanja širenja infekcije kovida 19, a kontrola sprovođenja higijensko-epidemioloških mjera u našoj ustanovi podignuta je na viši nivo. Rad se odvija redovno od ambulantnog i odjeljenskog, do operativnog programa", istakao je Lazić.
 
Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u Bijeljini je u protekla 24 časa evidentirano 32 pozitivnih na virus korona.
 
Lazić je uputio savjet građanima da se na vrijeme jave ljekaru u slučaju pojave prvih simptoma bolesti.
 
"Potrebno je iskoristiti ovaj period i za vakcinaciju, posebno hronični bolesnici, da bi se zaštitili od mogućih težih formi bolesti", naglasio je Lazić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 3 )