FOTO: InfoBijeljina

Iz koalicije "Dogovor za Bijeljinu" saopšteno je da sportisti ovog grada do danas u 2021. godini nisu dobili ni marku zahvaljujući gradonačelniku LJubiši Petroviću, te mu poručili da grad mora da živi kao i svi drugi normalni gradovi.

Ova koalicija navodi da svakim potezom želi da se stavi u funkciju građana Bijeljine i život i rad u gradu učini boljim i ljepšim, ali sa druge strane gradonačelnik "svojim činjenjem i nečinjenjem svakodnevno usporava i koči gotovo sve segmente društvenog života".
 
"Dokaz za to je i vikend pred nama: gradski odbojkaši igraju večeras finale plej-ofa Republike Srpske, košarkaši sutra polufinale, fudbaleri započinju niz utakmica od ključnog značaja za opstanak u najvišem rangu takmičenja, brojni klubovi u Semberiji nastavljaju takmičenja kao domaćini ili se spremaju na gostovanja, a novca iz gradske kase, zahvaljujući gradonačelniku - nema", istaknuto je u saopštenju.
 
Iz koalicije su naveli da je Savjet za sport u ovoj sedmici na hitnom sastanku uvažio apele klubova i donio sve neophodne odluke za interventnu minimalnu isplatu, i da novca u gradskoj kasi ima. Ovaj grad, definitivno ima sve, sem, kako ističu, gradonačelnika koji voli svoj grad.
 
"Dok u drugim gradovima i oštinama Republike Srpske, načelnici i gradonačelnici iznalaze vanredne načine da dopunski nagrade svoje sportiste za uspješan kraj sezone, našeg ne interesuje sport. Umjesto da se ovih dana zajedno sa njim radujemo uspjesima naših sportista koji su jedni od rijetkih koji mogu da nam donesu radost u ovim teškim vremenima, suočavamo se sa činjenicom da sportski klubovi moraju da razmišljaju o tome da pređu u niži rang ili da napuste takmičenja", navedeno je u saopštenju.
 
Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" je navela da je u okviru svojih, prije svega skupštinskih mogućnosti, učinila sve da ovaj vikend i budućnost bijeljinskog sporta ne budu ovakvi.
 
"Sve što je bilo u našim ingerencijam, uradili smo. I tek namjeravamo da uradimo. Mi se, kad navijamo, ne stidimo da navijamo za svoj grad", istakli su iz koalicije, upitavši gradonačelnika Bijeljine za koga navija ovog vikenda.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 3 )