FOTO: InfoBijeljina

Na 34. vanrednoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanoj telefonskim putem 3. decembra 2021. godine, zaključeno je da je epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina i dalje nepovoljna. Trenutno aktivnih potvrđenih slučajeva pozitivnih na virus korona je 691, dok je 40 lica hospitalizovano.

Donijeta je Naredba o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina, kojom su postojeće mjere produžene do 15. decembra 2021. godine. 
 
Naredbom je izvršeno usklađivanje mjera sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije za sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj od 02. decembra 2021. godine.
 
S obzirom da je epidemiološka situacija na području Grada i dalje nepovoljna apeluje se na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona.
 
Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području Grada Bijeljina, shodno Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije, obavezne su da o epidemiološkoj situaciji (pojavi virusa) redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradski štab za vanredne situacije, preko Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina.
 
Nalaže se Odjeljenju za  inspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije Gradske uprave da, u saradnji nadležnom Republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem mjera propisanih Naredbom Gradskog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na teritoriji Grada Bijeljina.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )