FOTO: Ilustracija

BANjALUKA - Kriminalistički inspektor iz Bijeljine D.B, koji je optužen za primanje mita, dobio je otkaz u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak MUP-a Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policijskog službenika D.B.. Izrečena mu je disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti zloupotreba ili prekoračenje ovlašćenja i ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva - saopšteno je iz MUP-a RS.
 
Protiv D.B optužnicu je podiglo Republičko tužilaštvo koje ga tereti za primanje mita od 10.000 KM.
 
Prema optužnici, D.B se na teret stavlja da je zastrašivao žrtvu iz krivičnog djela koje je istraživao Ž. D. i od njega tražio 40.000 KM kako bi ga zaštitio od "moćnog čovjeka".
 
- D.B je 22. decembra 2021. godine telefonom pozvao Ž. D., koga je poznavao kao oštećenog iz istrage koja je vođena protiv M.N. Nakon što su se sastali D.B je predstavio Ž.D. da mu "moćan čovjek" M.N. ugrožava život i živote njegove porodice, što je kod njega izazvalo strah - navodi se u optužnici.
 
Dodaje se da je inspektor potom zahtijevao 40.000 KM kako bi zaštitio Ž.D. i njegovu porodicu.
 
- Optuženi je 23. decembra primio mito u iznosu od 10.000 KM. Potom je u januaru i februaru 2022. godine u više navrata telefonom, ali i u ličnim kontaktima od oštećenog zahtijevao da mu preda preostali iznos od 30.000 KM - navodi se u optužnici.
 
D.B je uhapšen u februaru prošle godine, kada mu je na prijedlog tužilaštva određen pritvor.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )