FOTO: InfoBijeljina

Usluge SMS servisa MUP-a RS građanima su na raspolaganju već duži niz godina, a pomoću njega mogu provjeriti status svojih dokumenata, te na taj način skratiti vrijeme neophodno za dobijanje informacija i izbjeći gužve i čekanje u redovima na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata.

„Građani putem jedinstvenog broja telefona 091/110-122 mogu da izvrše provjeru u registrima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske o statusu lične karte, vozačke dozvole i pasoša i registraciji vozila, te da li je istekla registracija, imaju li nekih kaznenih bodova i ostalo“, rekao je za InfoBijeljina Miodrag Kojić, viši stručni saradnik za upravne unutrašnje poslove u PU Bijeljina.
 
Preduslov za korištenje usluge SMS servisa jeste da građanin lično prijavi svoj broj mobilnog telefona u organizacionoj jedinici MUP-a Republike Srpske nadležne za izdavanje ličnih dokumenata u mjestu svog prebivališta.

 
„Osnovni uslov za korištenje ovog servisa je da građani budu prijavljeni. To se vrši prilikom predaje bilo kog dokumenta ili mogu doći lično da prijave svoj broj kako bi koristili ovaj servis“, dodao je Kojić.
 
Cilj korištenja ovog SMS servisa je da se izbjegnu gužve na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata usljed trenutne epidemiološke situacije, a preduslov za korištenje SMS servisa je da građanin lično prijavi svoj broj telefona u policijskoj stanici u mjestu prebivališta.

 
SMS je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj, cijena SMS poruke je 0,10 KM, a detaljnije informacije o namjeni i korištenju SMS servisa dostupne su i na internet stranici MUP-a Republike Srpske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )