FOTO: undefined

Inicijativa ,,Posadi svoj hlad" koja je pokrenuta putem društvenih mreža izazvala je veliko interesovanje građana Bijeljine. S toga je i Gradska uprava Grad Bijeljina odlučila da se pridruži akciji organizovanjem podjele sadnica za sve koji imaju želju da učestvuju u akciji.

Javna podjela sadnica biće organizvana u petak 9. aprila u 12 časova na Trgu.
Sadnice su obezbjeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje su na taj način dale doprinos očuvanju ekologije i zdravlja građana.

Zanimljivo je i da svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju, logo sponzora kao i QR putem kojeg svaki
vlasnik sadnice može da se registruje i da prati uputstva za njen dalji razvoj. 
Druga strana vezice je ostavljena za ime osobe koje je posadila jasen i datum sadnje.

Ovaj projekat usaglašen je sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Akcenat ove aktivnost je podjela sadnica bijelog jasena svim građanima koji žele dati svoj doprinos u očuvanju zdrave životne sredine Bijeljine i Semberije.

Broj sadnica je ograničen, a jedna osoba može dobiti samo jednu sadnicu, kako bi što više građana moglo učestovati u ovoj ekološkoj akciji. "Posadite svoj hlad i obezbijedite čist vazduh čitavoj zajednici" poručuju iz Gradske uprave Grada Bijeljina.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )