FOTO: InfoBijeljina

U krugu bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi" na jesen bi trebalo da počne izgradnja pravoslavne crkve posvećene Svetom Nektariju Eginskom koji je u narodu i sveštenstvu poznat kao jedan od najvećih iscjelitelja i čudotvoraca.

Načelnik Odjeljenja za internističke grane Aleksandar Janjičić, koji je u ime Bolnice uključen u ovaj projekat, rekao je Srni da bi crkva trebala biti izgrađena u stilu starih manastira, dimenzija devet sa 11 metara, na ulaznom dijelu bolničkog kruga.
 
"Izgradnjom crkve pružila bi se šansa pacijentima i njihovoj rodbini, koji to žele, da i sa te strane dobiju oblik iscjeljenja i pomoći u liječenju", istakao je Janjičić.
 
Prema njegovim riječima, u finansiranju će učestvovati Bolnica, Dom zdravlja, Eparhija zvorničko-tuzlanska dominantno, ali i svi ljudi dobre volje koji su za to motivisani i voljni, organizovanjem humanitarnih večeri.
 
Vlada Republike Srpske usvojila je odluku o utvrđivanju posebnog interesa za nepokretnosti u svojini Srpske koja se, između ostalog, odnosi na izgradnju vjerskog objekta Srpske pravoslavne crkve u krugu Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini.
 
S ciljem realizacije ovog investicionog projekta Vlada bez naknade prenosi pravo svojine nad predmetnim nepokretnostima na Srpsku pravoslavnu crkvu, Eparhiju zvorničko-tuzlansku.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )