FOTO: InfoBijeljina

Fakultet poslovne ekonomije i Pedagoški fakultet u Bijeljini obilježili su danas slavu Svetog Savu svečanom akademijom na kojoj je istaknuta potreba da se očuva i jača viševjekovna tradicija i identitet srpskog naroda.

"Ovo je najznačajniji i najsvečaniji dan u godini na našim fakultetima, a za Fakultet poslovne ekonomije je 2023. i godina značajnog jubilej – 30 godina ekonomskog visokog obrazovanja u Bijeljini", rekla je dekan Fakulteta Vesna Petrović.
 
Dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević je na svečanosti naveo da je više nego ikad potrebno da se prepoznaju, njeguju i jačaju istinske vrijednosti i na mlade prenesu empatija, humanost i sve što krasi viševjekovnu tradiciju i identitet srpskog naroda.
 
"Posebno je to bitno kod naših studenata koji u budućnosti treba da izvedu na put nove generacije djece, onih koji će preuzeti odgovornost da vode ovo društvo", istakao je Stević.
 
Dan posvećen najvećem srpskom prosvetitelju, Svetom Savi, proslavljen je širom Semberije u crkvama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima.
 
U hramovima su služene liturgije, a praznik je obilježen i tradicionalnim obredima lomljenja slavskih kolača i školskim priredbama. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )