FOTO: InfoBijeljina

Doktorica i policajka uhapšene su u akciji "Polisa", koju je juče sproveo MUP Srpske, a na čijoj meti su bili osumnjičeni da su pronalazili učesnike saobraćajnih nezgoda, nagovarali ih da naknadno lažno prijave da su povrijeđeni, organizovali pregled kod ljekara koji je falsifikovao ljekarske nalaze, te posredovali kod osiguravajućih društava u naplati nematerijalne štete.

Potvrdili su to izvori "Nezavisnih novina", koji dodaju da su ovoj akciji uhapšene četiri žene.
 
"U pitanju su S.B, za koju se sumnja da je organizator, potom S.P., zatim S.V., doktorica fizijatar i stalni sudski vještak, te A.P., policajka", pojašnjavaju izvori.

Lica lišena slobode se sumnjiče da su počinila  krivična djela „Udruživanje radi vršenja krivičnih djela“ i „Izvršenje krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja“, a u vezi sa krivičnim djelima „Neovlašteno korištenje ličnih podataka“, „Prevara“ i „Falsifikovanje isprave“. 

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, a istraga u ovom predmetu se nastavlja.

S obzirom da je lice A.P. policijski službenik Policijske uprave Bijeljina, ista će biti suspendovana i protiv nje će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )