FOTO: InfoBijeljina

Dom zdravlja Bijeljina danas i sutra zbog velikog interesovanja građana sprovodi dvodnevnu vakcinaciju bez zakazivanja "astra zeneka" vakcinom i odziv je prvog dana odličan, rekao je Srni epidemiolog Mladen Grujičić.

On je napomenuo da je u ovoj drugoj fazi vakcinacije još riječ o građanima starijim od 65 godina i licima sa hroničnim oboljenjima.
 
"Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Institutu za javno zdravstvo koji su obezbijedili vakcine omogućili smo građanima da se danas i sutra vakcinišu bez zakazivanja jer je veliko interesovanje za vakcinaciju protiv virusa korona", istakao je Grujičić.
 
Prema njegovim riječima, u Bijeljini je do sada protiv virusa korona vakcinisano više od 4.000 građana, revakcinisano njh 2.400, a za vakcinaciju je od početka prijavljeno gotovo 10.000 građana starijih od 65 godina.
 
"Najviše ljudi vakcinisano je ruskom vakcinom `sputnjik`, potom vakcinom `astra zeneka`, `fajzer` i `sinovak` i krajem ove nedjelje očekujemo nastavak vakcinacije zakazanih građana `sputnjik` vakcinom, potom i kineskom vakcinom `sinofarm`, kao i dolazak novih doza vakcina `astra zeneke` i `fajzera`", najavio je Grujičić.
 
Epidemiolog bijeljinskog Doma zdravlja istakao je da u vakcinalnom centru poštuju sve preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i da, za sada, nisu imali nijednu pritužbu građana, naprotiv, dobijaju pohvale za dobro uređen sistem vakcinacije.
 
"Držimo se i uputstava samog proizvođača vakcina i strogo postupamo prema tome, poštujući mjere opreza i za sada nemamo neželjeljenih događaja u procesu vakcinacije", rekao je Grujičić i zaključio da je u zaštiti populacije od virusa korona mnogo posla već urađeno, ali i da još više posla predstoji.
 
Prema riječima epidemiologa, ohrabrujuće je da je u protekle dvije nedjelje u Bijeljini tendencija smirivanja i usporavanja epidemije virusa korona. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )