FOTO: InfoBijeljina

Prema optužnicama Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini nadležni sudovi donijeli su 436 presuda, od kojih je 389 osuđujućih i 24 oslobađajuće, navodi se u izvještaju o radu Tužilaštva za 2020. godinu.

Izrečeno je 68 zatvorskih kazni, 65 novčanih i 256 uslovnih.
 
U Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini prošle je godine primljeno 1.068 prijava, što je za 55 manje od godine ranije, iz koje je ostalo u radu 105 prijava, tako da su ukupno u radu bile 1.173 prijave, a riješena su 1.002 predmeta.
 
Tužilaštvo je podiglo 510 optužnica, i to 490 za opšti i 20 optužnica za privredni kriminal.
 
Većina istraga, navodi se u izvještaju, rješava se u roku od tri mjeseca, a zakonski rok je šest mjeseci, uz napomenu da je za više od 30 odsto predmeta nezavršenih istraga raspisana potjernica.
 
Bijeljinsko Okružno javno tužilaštvo nadležno je za područje koje pokriva Okružni sud u Bijeljini i odnosi se na teritoriju opština i gradova Bijeljina, Lopare, Ugljevik, Zvornik, Osmaci, Bratunac i Srebrenica i drugo je po veličini tužilaštvo u Republici Srpskoj.
 
Ovo tužilaštvo pokriva nadležnost Okružnog i Osnovnog suda u Bijeljini, te Osnovnog suda u Zvorniku i Osnovnog suda u Srebrenici.
 
U 2020. godini u Tužilaštvu je radilo 13 tužilaca, glavni javni tužilac, dva zamjenika i 10 okružnih javnih tužilaca.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )