FOTO: bhrt

Teretna motorna vozila iz "trećih zemalja" koja prolaze kroz Hrvatsku prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije biće usmjerena na granične prelaze Bijača, Gradiška i Šamac.

Ovo je dogovoreno na sastanku direktora Granične policije BiH Zorana Galića sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Takođe, teretna motorna vozila iz BiH, prije nego uđu u Hrvatsku, moraju kontaktirati preduzeće u Hrvatskoj i oni će im na granici osigurati dozvolu s kojom mogu preći granicu. To znači da sva teretna motorna vozila koja idu u Hrvatsku po robu (uvoz/izvoz) mogu preko ostalih graničnih prelaza kao do sada preći državnu granicu, samo što je sada potrebno da prije odlaska na put obavijeste preduzeće kako je navedeno.

Dogovor Galića i rukovodstva MUP-a Republike Hrvatske je postignut kako bi se izbjegle ogromne gužve i saobraćaj nesmetano odvijao, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )