FOTO: null

SARAJEVO, Spoljnotrgovinska komora BiH raspisala je javni konkurs za dodjelu detašmana za izvođenje radova u NJemačkoj u 2016/2017. godini, u okviru kojeg će biti raspodijeljeno i dodijeljeno 2.000 dozvola mjesečno preduzećima iz BiH.

Iz Spoljnotrgovinske komore saopšteno je da se ukupan kontingent od 2.000 dozvola raspodjeljuje po djelatnostima prema njemačkoj nomenklaturi, odnosno 790 za oblast građevinarstva, 470 za oblast izolaterstva, 740 za ostale djelatnosti, odnosno montažerstvo, rudarstvo i druge oblasti, u skladu sa Međudržavnim sporazumom.

Ukupan kontingent raspodjeljuje se na potkontingente po entitetima i poseban potkontingent na način da je 1.059 dozvola za raspodjelu u Federaciji BiH, 529 dozvola za raspodjelu u Republici Srpskoj i 412 dozvola posebnog kontingenta.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju preduzeća građevinske, izolaterske i ostalih djelatnosti, a objavljen je na veb-stranici Spoljnotrgovinske komore BiH. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )