FOTO: null

Košarkaška kadetska reprezentacija BiH danas je u osmini finala Svjetskog prvenstva u Španiji poražena od Australije rezultatom 75:72 i tako završila svoje učešće na ovogodišnjem SP.

Meč su bolje otvorili košarkaši Australije koji su vodili nakon prvo dijela rezultatom 21:15.

Mala doza nervoze se mogla osjetiti u redovima reprezentacije BiH, koja je ipak uspjela držati rezultatski priključak za raspoloženim Australijancima.

Ipak, izabranici Josipa Pandže su "uhvatili" svoj ritam na početku drugog perioda i vratili rezultatski egal. Nakon pet minuta igre u drugom periodu, rezultat je bio 23:23.

Od tog momenta do kraja druge dionice, naši "zlatni momci" su kontrolisali rezultat.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 30:27.

Treći period je prošao u izjednačenoj borbi obje reprezentacije. BiH je imala blagu prednost rezultatom, na kraju trećeg perioda.

Australija je bolje otvorila posljednju dionicu meča i sa dvije vezane trojke se u potpunosti vratila u meč. Šest minuta do kraja rezultat je bio 57:56 za BiH.

Do kraja meča, Džanan Musa i Sani Čampara prave prevagu i vraćaju na pet razlike za BiH iako je Australija trojkama Dragana Elkaza u jednom trenutku čak povela sa jednim poenom prednosti.

Posljednja minuta meča donijela je pravu dramu. Ponovo je ključan bio Dragan Elkaz, koji prodorima i slobodnim bacanjima dovodi Australiju na tri poena prednosti.

Meč je završen rezultatom 75:72, nakon što su košarkaši BiH bukvalno ispustili pobjedu iz ruku.

Najefikasniji u dresu BiH bio je Džanan Musa sa 34 poena, dok je Sani Čampara dodao 17. Dragan Elkaz je bio prvo ime Australije sa 25 poena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )