FOTO: null

U skladu sa Pravilima EBU-a, i imajući u vidu sve što je do sada urađeno, sredstva koja su sponzori investirali u povratak BiH na "Evrosong", BHRT je donijela odluku da se aktivnosti na pripremama za "Evrosong 2016" nastavljaju prema ranije utvrđenoj dina

- Kako je incident uzrokovao autor pjesme, BHRT je odlučio da Almir Ajanović neće biti u sastavu delegacije koja će putovati u Stokholm. Ovu odluku donijeli smo nakon dobijanja zvanične informacije Policijske uprave Travnik o incidentu koji se desio na Vlašiću, kada je Ajanović svojim nedopustivim ponašanjem povrijedio više osoba, zbog čega je protiv njega podnesena prekršajna prijava. BHRT je donio ovakvu odluku imajući u vidu činjenicu da su izvođači, koji predstavljaju BiH na "Evrosongu", bili žrtve napada i da ni na koji način nisu inicirali incident koji se dogodio - navodi se.

U otvorenom pismu kojim se obratio BHRT-u i sam Almir Ajanović je najavio povlačenje iz Projekta i posebno istaknuo da je šteta učinjena i da ne postoji mogućnost da se vrati u prošlost i da je ispravi. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )