FOTO: null

BiH je i dalje podložna pranju novca i finansiranju terorizma, što izaziva posebnu zabrinutost, navedeno je u izvještaju Komiteta stručnjaka za ocjenu mjera protiv pranja novca i finansiranja terorizma (Manival) pri Savjetu Evrope za 2016. godinu.

Manival u posljednjem izvještaju navodi i da je BiH pogodno tlo za organizovani kriminal i one koji izbjegavaju plaćanje poreza.

- Ubacivanje opranog novca u nekretnine predstavlja problem, a i brokerske kuće nisu u potpunosti imune od zloupotreba. BiH je unaprijedila mogućnosti da zamrzne i konfiskuje imovinu, ali i njihova primjena mora da bude unaprijeđena - navedeno je u izvještaju.

BiH se na sivoj listi Manivala nalazila od 1. juna 2014. godine do kraja septembra prošle godine kada je skinuta sa nje. Tada je utvrđeno da je postignut napredak u oblasti sprovođenja mjera za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )