FOTO: null

Sarajevo - BiH je bila dužna da poslije terorističkog napada u Parizu izvršenog u novembru prošle godine kada je ubijeno 130 ljudi pokrene provjere u vezi sa švercom naoružanja u Francusku, ali je to urađeno tek u srijedu na ponovljeni zahtjev francuskih

Sagovornik "Glasa Srpske" iz Ministarstva bezbjednosti BiH istakao je da je na istrazi insistirao ministar unutrašnjih poslova Francuske Emil Perez i da je taj zahtjev ispostavio ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću na sastanku održanom neposredno poslije napada u Parizu.

- Francuske bezbjednosne službe su još prošle godine imale podatke o oružju i municiji koji potiču iz BiH. Zato je od Mektića traženo da to detaljno ispita, ali on ništa nije uradio - kaže naš sagovornik.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresli su u srijedu objekte na području Zvornika, Tuzle i Teočaka s ciljem prikupljanja dokaza o švercu naoružanja iz BiH u Francusku. "Glas Srpske" objavio je da su pretresi povezani sa ubistvom carinika u gradu Tulonu krajem prošle godine kada su ranjeni još jedan carinik i jedan policajac, ali i sa terorističkim napadom u Parizu. Carinici i policajci bili su prerušeni u kurire koji isporučuju paket s dijelovima za oružje naručen iz inostranstva. Naoružani napadač pucao je na njih kad je shvatio da sprovode istragu o krijumčarenju oružja, a uhapšen je prilikom pokušaja bijega.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )