FOTO: Time magazine

Dječiji fond UN (UNICEF) danas je Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara dostavio 295.968 PCR testova za brzo otkrivanje prisustva virusa korona.

Ova vrijedna donacija međunarodne kompanije "Novasit" proporcionalno će biti distribuisana relevantnim javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, Federaciji BiH (FBiH) i Brčko distriktu, saopšteno je iz Unicefa u BiH.
 
Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević rekla je ovom prilikom da stanovnici BiH treba da su spremni za novi talas pandemije koji se širi cijelim svijetom.
 
"Upravo zato, dijagnostikovanje je, osim prevencije, jedan od najvažnijih činilaca u borbi protiv virusa korona", dodala je ona i zahvalila kompaniji "Novasit" i Unicefu za pomoć.
 
Predstavnik Unicefa u BiH Rovnak Kan ukazala je na značaj brze dijagnostike kako bi se, imajući u vidu da trenutni talas pandemije pogađa svijet novim i zaraznijim sojevima, spriječilo širenje infekcije izvan utvrđenih grupa.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )