FOTO: null

Ubjedljive pobjede Belgije i Portugala, minimalac Francuske, težak trijumf BiH nad Kiprom, obilježili su mečeve trećeg kola kvalifikacija za SP u grupama A, B i H.

U derbiju večeri Francuzi su sjajnim golom Pola Pogbe savladali Holandiju 1:0 u Amsterdamu, pa dijeli prvo mjesto sa Švedskom koja je dobila Bugarsku 3:0.

U Grupi B Portugal je deklasirao Farska ostrva 6:0 uz het-trik Andrea Silve, ali je lider i dalje perfektna Švajcarska koja je slavila 2:1 u Andori. Prati ih Mađarska poslije 2:0 u Letoniji.

U Grupi H Kristijan Benteke je ostvario het-trik i postigao najbrži gol u istoriji kvalifikacija za ubjedljivu pobjedu Belgije u Gibraltaru sa 6:0 za maksimalnih devet bodova.

Perfektna je i Grčka posle 2:0 u Estoniji, dok je BiH identičnim rezultatom, golovima Edina Džeka tek u posljednjih 20 minuta uspijela da slomi otpor Kipra u Zenici.

Grupa A: Švedska uz Francusku

Francuska je uspjela da slavi u Amsterdamu, očekivano, ali i teško. Holandija je doživjela peti uzastopni poraz na svom terenu, ali je protiv "trikolora" pokazala da će biti konkurentna u borbi za plasman u Rusiju.

Da je Stekelenburg malo bolje intervenisao u 30. minutu poslije šuta Pola Pogbe sa skoro 30 metara, možda je "oranje" moglo i do boda, a svakako će žaliti za pojedinim situacijama, kao što je Depajova u 89. minutu kojom su mogli da izbjegnu poraz.

Švedska stoji rame uz rame sa Francuskom nakon lagane pobjede nad Bugarskom, koju su Skandinavci slomili sa dva gola u završnici prvog poluvremena.

Veliki kiks napravila je Belorusija koja je igrala 1:1 sa Luksemburgom, iako je povela u 80. minutu protiv autsajdera, koji je stigao do prvog boda.

Za mesec dana grupa bi mogla da dobije samostalnog lidera, bolji iz duela Francuske i Švedske u Parizu mogao bi da napravi ogroman korak ka Rusiji.

Grupa A:

Holandija – Francuska 0:1 (0:1)

Pogba 30

Švedska – Bugarska 3:0 (2:0)

Toivonen 39, Hiljemark 45, Nilson-Lindelof 58

Belorusija – Luksemburg 1:1 (0:0)

Savicki 80 – Joakim 85

Grupa B: Silva kao Ronaldo

Portugal je samljeo i drugog autsajdera, prvak Evrope postigao je šest komada na Farskim ostrvima, a samo jedan je dao kapiten Kristijano Ronaldo. Ovo je ipak bilo veče Andrea Silve koji je u roku od svega 25 minuta u prvom poluvremenu zabilježio het-trik.

Međutim, Portugal nije lider grupe, gleda u leđa Švajcarskoj koja ima maksimalan učinak poslije tri kola. Tim sa Alpa je odigrao koliko je bilo potrebno za slavlje u Andori i treću pobjedu u nizu, a obezbjedio je i domaćinu tračak radosti zbog prvog gola u kvalifikacijama.

Iz drugog plana sada vreba Mađarska koja je sa 2:0 u Letoniji stigla na dva boda od Portugala, a ouči duela sa nejakom Andorom u novembru.

U slijedećem kolu Portugal ne bi trebalo da ima problema sa Letonijom, kao ni Švajcarska sa Faranima, pa će vjerovatno ostati na istom odstojanju do proljeća.

Grupa B:

Andora – Švajcarska 1:2 (0:1)

Martines 90+1 – Šar 19p, Mehmedi 77

Farska ostrva – Portugal 0:6 (0:3)

Silva 12, 22, 37, Ronaldo 65, Mutinjo 90+1, Kanselo 90+3

Letonija – Mađarska 0:2 (0:1)

Gjuršo 10, Salaj 77

Grupa H: Ista meta, isto odstojanje

Nije bilo iznenađenja u trećem kolu, Belgija, Grčka te Bosna i Hercegovina su ostvarili očekivane pobjede i nastavili bitku za Rusiju.

Belgijanci su očekivano deklasirali Gibraltar, uz het-trik Kristijana Bentekea koji je već u sedmoj sekundi donio vođstvo "Crvenim đavolima".

Tim Roberta Martinesa ima maksimalan učinak kao i Grčka, koja je pogocima Torosidisa u drugom i Stafilidisa u 61. minutu slavila na nezgodnom gostovajnu u Estoniji.

U stopu ih prati BiH koja se od debakla u Briselu oporavila protiv Kipra. Međutim, nije bilo lako "Zmajevima" u Zenici u ponedjeljak uveče, tek su u posljednjih 20 minuta probili "bunker" gostiju sa Mediterana.

Poslije više od 20 šuteva konačno je dva puta urodila plodom kombinacija dvojice najboljih igrača BiH Miralema Pjanića i Edina Džeka, za dva pogotka napadača Rome.

BiH u novembru gostuje u Grčkoj, što bi mogao da bude ključni meč u borbi za Svjetsko prvenstvo, za oba tima, ali i za Belgiju koja čeka Estoniju.

Grupa H:

BiH – Kipar 2:0 (0:0)

Džeko 70, 81

Estonija – Grčka 0:2 (0:1)

Torosidis 2, Stafilidis 61

Gibraltar – Belgija 0:6 (0:3)

Benteke 1, 43, 56, Vitsel 19, Mertens 51, Azar 79

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )