FOTO: null

Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han uručiće danas u Sarajevu Upitnik Evropske komisije predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću, nakon čega će razgovarati sa predstavnicima vlasti BiH, Republike Srpsk

Uručivanju Upitnika Evropske komisije prisustvovaće ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Klokić će nakon svečanosti u svojstvu predstavnika Vlade Srpske prisustvovati radnom sastanku sa Hanom, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Han će uručiti upitnik Evropske komisije Zvizdiću u 10.50 časova, a u 11.05 časova održaće sastanak sa Zvizdićem i predstavnicima vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

Za 11.45 časova zakazana je konferencija za novinare Hana i Zvizdića, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Han će se u 13.00 časova sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a predviđen je i susret sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom, te predstavnicima entitetskih vlada.

Nakon podnošenja zahtjeva BiH za članstvo u EU početkom godine i zelenog svjetla koje je Savjet EU dao Komisiji da pripremi mišljenje o njemu, očekuje se da će Han ponoviti opredijeljenost EU da podrži evropsku perspektivu BiH.

“Upitnik koji će danas Han dostaviti BiH jedan je od najvažnijih događaja na putu BiH ka EU”, rekao je pred dolazak evropskog komesara Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, podsjetivši da će upitnik imati hiljade pitanja na koja će u narednih šest mjeseci BiH morati odgovoriti kako bi dobila kandidatski status.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )