FOTO: InfoBijeljina

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenome u pravnim licima u BiH u avgustu je iznosila 1.392 KM i nominalno je niža za 0,3 odsto, a realno za 0,8 odsto u odnosu na prethodni mjesec, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U odnosu na avgust prošle godine, prosječna isplaćena neto plata nominalno je viša za 8,7 odsto, dok je realni indeks bio veći za 7,3 odsto, navodi Agencija.

U informacijama i komunikacijama isplaćena neto plata u avgustu iznosila je 1.988 KM, u finansijama i djelatnostima osiguranja 1.939 KM, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.881 KM.

U pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, prosječna isplaćena neto plata u osmom mjesecu iznosila je 907 KM, u građevinarstvu 1.032 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 1.088 KM.

Prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenom u pravnim licima u BiH za avgust iznosila je 2.154 KM, što pokazuje nominalan pad za 0,3 odsto, a realno za 0,8 odsto u odnosu na jul.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata za avgust u odnosu na isti mjesec 2023. godine nominalno je viša za 9,1 odsto, dok je realni indeks bio veći za 7,7 odsto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )