FOTO: InfoBijeljina

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ /UGMUS/ omogućilo je građanima Bijeljine da posjete jedinstven događaj – džez koncert Big Benda RTS-a koji je planiran za utorak, 23. januar, a prihod od ulaznica biće u potpunosti doniran Udruženju za pomoć licima sa autizmom „Drugačiji svijet“.

Članica UGMUS-a Tijana Dragojlović rekla je za InfoBijeljinu da je generalni pokrovitelj koncerta Grad Bijeljina, kao i prethodne godine, a da će sa Big Bendom nastupiti solistkinja Aleksandra Bijelić, poznata džez pjevačica iz Beograda.
 
„U vrijeme kada se mladima i društvu generalno nameću neprimjereni sadržaji putem medija i javnog prostora, ovo je zaista lijepa mogućnost da vide i čuju šta znači kvalitet u jednom umjetničkom segmentu. Ideja o održavanju koncerta se rodila iz nekih ličnih profesionalnih prijateljstava, jer je RTS prošle godine kod nas gostovao sa Simfonijskim orkestrom, a ove godine smo odlučili da publici ponudimo džez. I 2023. godine koncert je bio humanitarnog karaktera, kada je novac prikupljan za djevojčicu Anastasiju“, navela je Dragojlovićeva.

 
Siniša Pajić iz UGMUS-a istakao je da je saradnja sa RTS-om veoma uspješna i da se nada da će koncerti krajem januara postati tradicija.
 
„Dobili smo uvjerenje i od Gradske uprave da ćemo u prvom ili drugom mjesecu svake naredne godine organizovati slične koncerte i ja još jednom zahvaljujem Gradu na pokroviteljstvu, ali i svim humanim ljudima koji su nam pomogli. Smatram da je kraj januara odličan termin, da na kraju mjeseca punog praznične atmosfere priuštimo publici ovako kvalitetne i nesvakidašnje koncerte. U utorak, 23. januara, Big Bend RTS-a će nastupiti sa oko 25 muzičara na bini, a program će biti podijeljen u dva dijela – instrumentalni i instrumentalno-vokalni“, naglasio je Pajić.
 
On kaže da je u početku bio skeptičan kada je riječ o prodaji ulaznica, ali da je već nakon nekoliko dana na biletarnici saznao da je više od polovine karata rasprodato.

 
„To pokazuje da u Bijeljini postoji publika koja voli džez, ali da jednostavno rijetko ima priliku da posluša ovakve ili manje sastave. Nažalost, mi nemamo ni akustički prikladnu dvoranu u gradu, jer je sala Centra za kulturu akustički slaba, sala Sokolskog doma je premala za veće događaje, jedino bih apelovao da se razmisli o osposobljavanju sale Bioskopa za ovakve nastupe jer je ona akustički dobra i može da primi mnogo ljudi“, dodao je Pajić. 
 
Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ prethodnih godina su organizovali u Bijeljini koncerte Banjalučke filharmonije, Beogradske filharmonija, nastup Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije, nastup Narodnog orkestra RTS-a, a ove godine su se odlučili za koncert Big Benda RTS-a.
 
Ulaznice za ovaj jedinstveni muzički događaj u našem gradu svi zainteresovani mogu da kupe na biletarnici Centra za kulturu „Semberija“ po cijeni od 25 KM.

Koncert će biti održan u utorak, 23. januara, sa početkom u 19.00 časova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )