FOTO: null

U aprilu mjesecu ove godine Bijeljina će jedanaesti put biti jedan od gradova-domaćina Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka.

Ova trka, koja iz godine u godinu okuplja oko stotinu takmičara, ne samo iz regiona već iz cijele Evrope, pa i vanevropskih zemalja, u 2017. godini izrašće u pravi sportski praznik, jer organizatori najavljuju brojne novine...

Biciklistički karavan kreće 28. aprila kružnom trkom ulicama Beograda, koja se održava prvi put ove godine. Sutradan biciklisti voze od Beograda, preko Obrenovca, Šapca, Bogatića, Pavlovića ćuprije do Bijeljine, na etapi dužine 135 kilometara, a u nedelju, 30. aprila će biti održan završni dio trke od Teslića, preko Tešnja, Doboja, Dervente i Prnjavora do Banjaluke u dužini 170 kilometara. Etape koje se voze 29. i 30. su u zvaničnom međunarodnom kalendaru kategorije 1.2.

- Pripreme oko organizacije trke su poodmakle i do sada je prijavljeno 25 ekipa iz 20 evropskih zemalja, a boje Srbije braniće biciklistički klubovi „Partizan“ iz Beograda, „Borac“ iz Čačka i „Metalac“ iz Kraljeva. U Bijeljini, koja je višegodišnji saradnik i stalni pokrovitelj manifestacije, pored same trke, 29. aprila će biti organizovan i kulturno-umjetnički program i takmičenje djece iz vrtića, kako bi promovisali biciklistički sport među najmlađim generacijama u Bijeljini – najavili su predsjednik Biciklističkog saveza Srbije i direktor BK „Partizan“, Branko Banović i direktor trke Dušan  Banović prilikom nedavne pripremne posjete Bijeljini.

Domaćini organizatorima trke u Gradskoj upravi Grada Bijeljina – šef Kabineta Gradonačelnika Mile Pejčić, odnosno Milan Lazić i Boro Đokić iz gradskog Odeljenja za društvene djelatnosti su istakli da će lokalna uprava i ove godine podržati trku.

- Pored sportskog značaja, događaji poput ovog su važni za promociju našeg Grada kao otvorene sredine. Takođe, jedan od planiranih kapitalnih projekata Gradske uprave je izgradnja biciklističke staze od centra Bijeljine do Etno-sela „Stanišići“ i nadamo se da ćemo, zahvaljujući podršci ovom sportskom događaju, lakše dobiti eventualna donatorska sredstva iz međunarodnih fondova – izrazio je svoje očekivanje Pejčić.

Kao i prethodnih godina, organizatori trke su Bicikistički savez Srbije, uz tehničku podršku BK „Partizan“ i Biciklistički savez Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )