FOTO: null

Ukrajinac Vitalij Buts pobjednik je prve trke jubilarne 10. biciklističke trke Beograd - Banjaluka. Član ekipe Kols je prve etapu od Beograda do Bijeljine dužine 132 kilometra, prevezao u vremenu dva sata 39 minuta i 38 sekundi, vozeći prosječnom brzinom

Pobjedniku prve trke pehar je uručio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

"Danasnja trka bila je izuzetno teška, pri prosječnoj brzini većoj od 49 km/h. Bio sam izuzetno umoran pred sam kraj i nisam očekivao ovakav finiš. Želim da se zahvalim cijeloj mojoj ekipi na današnjem trudu i radu, jer su mnogo radili za mene dok su bili u bijegu. Ovo je naša prva pobjeda u ovoj sezoni", rekao je pobjednik prve trke za MONDO.


Očekivanja za sutrašnju trku?

"I danas smo očekivali drugačiji razvoj dogadjaja, ali desilo se da sam otišao u bijeg, a kasnije i pobijedio. Sutra nas očekuje jos teža trka od skoro 200 kilometara i teško je pretpostaviti šta će se dešavati", završio je Buts.

Drugog dana, u nedjelju, karavan desete Međunarodne bicikističke trke krenuće sa Gradskog trga u Tesliću tačno u podne. Planirano je da takmičari odvezu oko 185 kilometara, a redom će obilaziti Tešanj, Doboj, Derventu, Prnjavor i Laktaše, da bi kružnom trkom kroz Banjaluku (40 km) vožnja okončana na Trgu Krajine oko 17 časova.

Trka "Beograd - Banjaluka" održava se od 2007. godine. S obzirom da se nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke unije (UCI), kvalifikaciona je za Olimpijske igre. Tako je bilo 2008. godine za Peking, odnosno četiri godine kasnije za London, a i ovogodišnja trka "viza" je za Rio de Žaneiro.

Na trci je angažovano više od 1.000 policijskih službenika, 800 volontera, 130 osoba iz medija, te 120 osoba u tehničkoj organizaciji. Trka prolazi kroz dvije države (Srbiju i Bosnu i Hercegovinu), odnosno 15 gradova, dok će takmičari tokom dva dana odvesti približno 330 kilometara.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )