FOTO: null

Dvojica višegradskih biciklista Igor Mučibabić i Vladislav Mikavica, zajedno sa kolegom iz Užica Miroslavom Andžićem, spremaju se za pohod dug 4.000 kilometara do Krfa, na koji će krenuti 28. juna sa mosta mehmed paše Sokolovića.

Mučibabić je naveo da ovo putovanje predstavlja spoj duhovnog i kulturnog uzdizanja, upoznavanje različitih ljudi i kultura, a ujedno i odavanje počasti srpskim vojnicima na Krfu koji su svoje živote dali za odbranu srpskog naroda.

"Naš cilj na ovom putovanju je posjeta Krfu, a ove godine se obilježava 100 godina od povlačenja srpske vojske", rekao je Mučibabić i dodao da je planirana maršuta preko BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije i trajektom za Krf, a povratak preko Albanije, Crne Gore i Srbije do Višegrada.

Mučibabić je istakao da će dnevno prelaziti oko 120 kilometara, a da će putovanje trajati oko mjesec dana.

Vladislav Andžić iz Užica ističe da svakodnevno treniraju i da kondiciju održavaju vozeći "dnevne ture" od oko 100 kilometara.

"Imamo potrebnu opremu, ali opet se nadamo pomoći od sponzora i ove godine planiramo napraviti biciklističke dresove na kojima ćemo staviti imena donatora", rekao je Andžić.

Mikavica je rekao da je za ovo putovanje potrebno oko 1.500 evra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )