FOTO: null

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini je na prvom mjestu u Republici Srpskoj po broju članova i posjetilaca u prošloj godini, a poslovnu godinu završila je sa ostvarenim vlastitim prihodom od 27.000 KM koji je predat u trezor grada.

U izvještaju o radu, koji će sutra biti razmatran u Skupštini grada, navodi se da je Biblioteka godinu završila sa 6.456 upisanih članova i 110.000 posjetilaca. 

U prošloj godini Biblioteka je obogaćena sa 3.518 novih naslova, od čega je 176 kupljeno, 2.271 knjiga dobijena je kao poklon, a 1.071 nabavljena kao obavezan primjerak. 

Biblioteka je u 2015. godini bila izdavač knjiga "Lipovice na Majevici" - monografija i rodoslovi autora Radivoja Rade Tojića, "Zavičajni snovi" zbirka poezije Momčila Tubića, "Neki ljudi u vremenu" - intervjui i reportaže autora LJube LJubojevića, "Pozajmljeno od zaborava" rodoslov autora Tome Kovačevića i "Čuvari dječijih snova" - zbornik poezije sa Šestih susreta mladih pjesnika Bijeljine, Vukovara i Sremske Mitrovice. 

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini osnovana je 1932. godine i najstarija je ustanova kulture u tom gradu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )