FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ocijenio je da u vezi sa Zakonom o javnom redu i miru nema ništa sporno i da je o tom pitanju napravljena klasična politizacija.

Lukač je rekao da MUP neće progoniti nikog ko iznese javno mišljenje na internetu ili bilo kom mjestu, ali da će sankcionisati svakog ko pokuša da ugrozi život, tijelo ili imovinu građana ili javne institucije. 

"Jednostavno, htjela se napraviti politička priča da će policija da progoni novinare i građane koji iznesu mišljenje na internetu ili bilo kojem mjestu, ali to se jednostavno neće dešavati", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci. 

On je podsjetio da se u tekstu Zakona o javnom redu i miru nigdje ne navode ni internet, ni društvene mreže, niti iko ima namjeru da slobodu govora ograničava i sankcioniše na bilo koji način.

"Čak smo u članu sedam prihvatili amandman kojim je od sankcionisanja izuzeto mišljenje o javnim organima i organizacijama", rekao je Lukač.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče Zakon o javnom redu i miru. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )