FOTO: InfoBijeljina

Bez jakog poljoprivrednika nema jake države, poručeno je u četvrtoj emisiji “Uspjeće Srpska TV“ u kojoj je prof. dr Zlatko Maksimović o poljoprivredi, aktuelnim problemima, ali i prijedlozima rješenja, razgovarao sa Savom Bakajlićem, poljoprivrednikom i predsjednikom Udruženja poljoprivrednika Semberije i Majevice.

„Stanje u poljoprivredi je teško. Mukotrpan rad poljoprivrednika zavisi od vremenskih prilika, a nas prethodnih godina nisu zaobišle ni poplave, ni nevrijeme, ni suša“, Bakajlić.  

On je iznio i jedan zabrinjavajuć podatak – prije četiri godine u Semberiji je bilo 12 700 registrovanih poljoprivrednih proizvođača, a danas je taj broj 6 000.

„Problemi u poljoprivredi su brojni. Od niskih podsticaja, preko nekontrolisanog uvoza, pa sve do nepostojanja zagarantovanih cijena, sve su to prepreke sa kojima se susreće poljoprivrednik u Srpskoj danas. Kadgod je bilo teško, poljoprivrednik je bio tu. Pojedinci u državi često su bili protiv poljoprivrednika“, rekao je Maksimović komentarišući taj podatak. 

On je istakao da preduzeće AD „Grad“ kojom rukovodi kadar Pokreta Uspješna Srpska, u narednom periodu planira izgradnju hladnjače. 

Cijelu emisiju možete pogledati u prilogu.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )