FOTO: null

Danas Svjetska zdravstvena organizacija obilježava Svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti. Dom zdravlja Bijeljina je tim povodom organizovao punktove u gradu gdje su svi zainteresovani mogli da urade besplatne preventivne preglede.

Današnja akcija se odvijala u periodu od  od 10,00 do 13,00 časova na dvije lokacije: Ispred Doma zdravlja i na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, a stanovnici Bijeljine su bili u prilici da provjere nivo šećera i masnoće u krvi i da dobiju savjet od doktora.

"Dom Zdravlja Bijeljina danas, kao i svake godine, obilježava Svjetski dan borbe protiv dijabetisa. Našim sugrađanima smo omogućili da urade preventivne preglede na dvije lokacije u gradu. Očekujemo da će više od pet stotina građana da iskoriste tu mogućnost", rekao je direktor ove ustanove doc. dr Zlatko Maksimović.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa je podizanje svijesti javnosti o problemu dijabetičara, kao i promocija zdrave ishrane i više fizičke aktivnosti. Najbolji načini da se ustanovi i otkrije ova bolest na vrijeme jesu redovni pregledi i kontrola nivoa šećera u krvi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )