FOTO: null

Karate klub „Unsu“ iz Bijeljine organizuje „Besplatnu ljetnu karate školu“ za dječake i djevojčice uzrasta od 4. do 14. godina.

Karate klub "Unsu" je novoformorani klub koji trenutno broji oko četrdesetak članova svih uzrasta. Stručni trenesrki štab kluba čine, od strane karate saveza Bosne i Hercegovine licencirani treneri, prije svega treneri sa ogromnim iskustvom u radu sa djecom što pokazuju i njihovi dosadašnji rezultati.

"Ono što je aktuelno u aktivnostima našeg kluba i što želimo prezentovati javnosti jeste početak Besplatne ljetne karate škole za djecu od 4 do 14. godina. Ideja za organizaciju i sprovođenje jednog ovakvog projekta potekla je u samom klubu sa ciljem, da u vrijeme raspusta, kada su djeca rasterećena od školskih i drugih aktivnosti, pokušamo privući što veći broj zainteresovanih i da kroz školu koja je planirana da traje naredna dva mjeseca pokušamo prezentovati važnost bavljenja sportom", rekao je za portal Bijeljina danas Goran Ivković, predsjenik kluba "Unsu".

Ivković je dodao da je jedan od ciljeva i da se da što veći broj učesnika po završetku škole uključi u aktivno bavljenje karate sportom kao i da se u budućnosti sistemom selekcije stvaraju vrhunski sportisti uz pravilnu edukaciju njihove ličnosti.

"Sve učesnike škole prije svega očekuje lijepo druženje gdje ćemo ih kroz igru i zabavu uvesti u trenažni proces, disciplinu i odgovornost u istom. Na ovaj način svi učesnici će imati izuzetnu priliku da potpuno besplatano upoznaju osobine karate sporta, njegova pravila i načine učestvovanja u njemu", dodao je Ivković.

Na kraju škole za sve učesnike će biti organizovano besplatno polaganje za prvo učeničko zvanje, a za one najvrijednije najuspješnije pripremljeni su pokloni iznenađenja.

"Kako je planirano treninzi će se održavati tri puta sedmično od kojih, dva u sali, fitnes centra "Sokol" a jedan javno u gradskom parku sa željom da i ostali naši sugrađani, roditelji i mladi mogu vidjeti kako izgleda jedan karate trening, na koji to način mi u našem klubu radimo, a opet sve u cilju da i kod njih možda potaknemo želju za uključivanjem u karate sport", dodao je Ivković i naglasio da su prvi treninzi već počeli i da je odziv veoma zadovoljavajući.

On je naveo da svi koji su zainteresovani još uvijek mogu da im se pridruže, te da je dovoljno samo da ih kontaktiraju kako bi dobili satnice i raspored treninga.

"Sa odzivom koji već imamo i koji u narednim danima još očekujemo sigurno možemo već sada reći da je ideja jako dobra i da ćemo se potruditi da ovaj događaj postane tradicionalan svakog ljeta. Ono što možemo već sada obećati jeste da će već idućeg ljeta sve biti na još većem nivou", rekao je Ivković.

Predsjenik kluba "Unsu" je na kraju još jednom istakao da je škola potpuno besplatna i da su u realizaciji  ideje o ljetnoj školi karatea naišli na podršku i pomoć prijatelja kluba.

"Zahvaljujemo se d.o.o. "Prizma" koja je za sve učesnike škole obezbjedila učesničke klubske majice, te fitnes centru "Sokol" koji je obezbjedio termine za treninge u sali. Takođe se zahvaljujemo na podršci svim medijskim kućama koji su prepoznali značaj i opšte dobro u ovakvim događajima", rekao nam je na kraju Goran Ivković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )