FOTO: InfoBijeljina

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je danas da će ubuduće roditelji za boravak jednog djeteta u gradskom vrtiću plaćati punu cijenu, za drugo dijete 10 odsto manje, dok će boravak trećeg djeteta biti besplatan.

"U želji da pomogne mnogočlanim porodicama i podstakne natalitet, Gradska uprava je u dogovoru sa vrtićem `Čika Jova Zmaj` odlučila da pomogne porodicama koje u vrtiću imaju troje djece, tako što će boravak za treće dijete biti besplatan", rekao je Mićić novinarima i dodao da je do sada cijena za treće dijete umanjivana za 20 odsto.

Mićić je podsjetio da je grad, osim ulaganja u izgradnju škola, u prethodnom periodu radio i na proširenju kapaciteta gradskog vrtića.

"Izgrađen je objekat područnog odjeljenja u Novom Naselju u Janji, a u Bijeljini renoviran objekat kod bioskopa za stariju vrtićku grupu. Novi vrtić je otvoren u Dvorovima, a najsavremeniji objekat obdaništa `Čika Jova Zmaj-Plavi čuperak`, namjenski pravljen za djecu predškolskog uzrasta, počeo je sa radom prošle godine u mjesnoj zajednici Ledinci", rekao je Mićić, koji je u okviru Međunarodne nedjelje djeteta primio sedmočlanu porodicu Arsenović.

On je ugostio Danku i Sinišu Arsenović i njihovu djecu Prokopija, Nikolaja, Anastasiju, Mašu i Anđeliju, uzrasta od dvije do osam godina.

"Divim se ovim mladim ljudima koji u svojoj djeci imaju ogromno bogatstvo. Pored toga što su roditelji petoro sjajnih mališana, oni su obrazovani i ostvareni ljudi.

Direktor Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" Slaviša Vujanović istakao je zajedničku spremnost vrtića i Gradske uprave da podrže porodice sa više djece.

"Trenutno dvije porodice u našoj ustanovi imaju po troje djece, a sa porodicom Arsenović biće ih tri. Nadam se da će ih u budućnosti biti i više", dodao je Vujanović.

Majka Danka Arsenović je zahvalila Gradskoj upravi na oslobađanju od plaćanja boravka za treće dijete u vrtiću, ističući da biti majka petoro djece nije strašno kao što se obično misli i da je sve stvar dobre organizacije.

"Ovaj gest nije samo materijalna, već i moralna podrška naše lokalne zajednice višečlanim porodicama", rekla je Asenovićeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )