FOTO: null

Građani Republike Srpske sve se više odlučuju da se okušaju u igrama na sreću, a u "Lutriji RS" ističu da se broj prodatih listića znatno povećao u posljednje vrijeme.

Kako navode u "Lutriji RS", građani su najviše zainteresovani za loto, koji čini 70 odsto ukupnih prihoda "Lutrije Republike Srpske". Druga najpopularnija lutrijska igra su, kako navode, instant srećke, odnosno grebe - sport, treća sreća, rulet, džoker i skuter, koje čine 21 odsto prihoda.

"Uplate za loto se povećavaju naročito ovih dana kada je fond za nagradnu vaskršnju sedmicu 4.200.000 KM, fond za loto plus je 800.000 maraka, a za loto džoker - 540.000 maraka. S obzirom na ta da nije već duže vrijeme izvučena, fondovi su vrtoglavo porasli, a samim time i motiv igrača da uplate tiket", istakao je Rajko Radovanović, direktor "Lutrije RS".

On dodaje da, kada se izvuče "sedmica"  u RS ili u Srbiji, interesovanje za uplate opada.

Ispred prodajnog kioska "Lutrije RS" u četvrtak smo zatekli veliki broj i mladih i starih, radnika, studenata, penzionera, koji uplaćuju loto tikete. Kažu da su odlučni da izdvoje koju markicu po listiću, te da okušaju sreću.

"Baš zato što je besparica nađe se pokoja markica da se uplati tiket, pa ko zna, možda se i obogatim", dobacuje nam jedan od uplatilaca tiketa.  "Nemojte da me slikate... Šta ako dobijem sedmicu, pa me neko prepozna", dodaje ovaj šaljivdžija.

Borislav Zeljić, psiholog, navodi da se čovjek kada nešto nema uvijek nada će ipak to nekada i nekako dobiti.

"To je klasična priča, što je društvo siromašnije, ljudi se sve više nadaju da će bar da se obogate na igrama na sreću, iako je to rijetkost", dodaje Zeljić i navodi da je i ogromna marketinška mašinerija u cijelom regionu angažovana na promociji igara na sreću, pod motom "igrajte, igrajte, pa ćete da dobijete".

U prva tri mjeseca ove godine ukupni prihod "Lutrije Republike Srpske" je bio 1.205.131 KM, a u istom periodu prošle godine 835.357 maraka. U 2014. godini prihod "Lutrije" je bio 4.106.406 maraka. Prošle godine "Lutrija RS" je zabilježila drastičan pad uplata za igre na sreću tokom majskih poplava, te navode da su samo prihodi po osnovu lota sa 316.708 maraka u aprilu pali na 204.553 maraka u maju.  U "Lutriji RS" navode da igru loto priređuju zajedno sa "Državnom lutrijom Srbije", kojoj "Lutrija Republike Srpske" plaća 10 odsto ukupne uplate lota. Prošle godine joj je "Lutrija RS" od 4,1 milion prihoda platila 668.785 maraka.

U susjednoj Hrvatskoj takođe su građani zainteresovani za igre na sreću, što su "Nezavisnim" potvrdili u "Hrvatskoj lutriji".

Darijo Maričević, viši specijalist za odnose s javnošću "Hrvatske lutrije", ističe da do sada rekordni džekpot u igri Eurojackpot isplaćen u Hrvatskoj iznosi 131.794.842,60 kn, a za loto najveći isplaćeni džekpot je "super sedmica" od 79.719.634,53 kn (1 x "sedam" i 1 x "Super 7").

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )