FOTO: null

Za građane koji poste, trgovci su pripremili bogatu ponudu svježeg voća, povrća i ribe, a cijene nisu značajnije promijenjene u odnosu na ranije godine. Međutim, to ne utiče u velikoj mjeri na kupovnu moć naših sugrađana koji se žale da je sve skupo.

Mnogi će reći da su posne namjernice skuplje u odnosu na mrsne. I da  posna trpeza zatjeva deblji novčanik, ali sudeći po cijenama na Gradskoj pijaci, nije došlo do poskupljenja. Trgovci tvrde da na slabu prodaju utiče besparica koja se svakim danom sve više osjeti.

Oni građani koji žele da posnu trpezu obogate i slatkim ukusima, posegnuće za suvim voćem. Ove namjernice koje su veoma zdrave i odličan izvor energije, nisu nimalo jeftine. Na Gradskoj pijaci kažu da se očekuje novo poskupljenje orašastih plodova, jer su i u okruženju nove cijene.

Ni bijeljinske Ribarnice nisu mijenjale cijene.Prodaja ide dobro, a najbolju zaradu očekuju pred Nikoljdan. Od bogate ponude svježe I zamrznute ribe, tradicionalno najbolje se prodaje šaran.

Sudeći prema komentarima prolaznika I kupaca, danas je sve skupo, ne bitno da li postite ili ne. kupuje se samo ono  najosnovnije, za luksuz nema novca.

Ove godine, po svemu sudeći, u  četrdeset dana posta na trpezama naših sugrađana najčešće će se naći osnovne namjernice  sa pijace, ribu će kupovati samo praznicima. A zbog skromnog kućnog budžeta, domaćice će biti prinuđene da se na razne načine snalaze kako da svoje dnevne obroke obogate I učine primamljivim za ukućane

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )